VACATURE | Social Media/ 
Community Manager 


Start juli 2021 | Min. 3 dagen p.w. | Freelance | Marktconform uurtarief in overleg op basis van ervaring | Standplaats — Den Haag

Het Moluks Historisch Museum helpt je je kennis te maken met — of je te verdiepen in — Molukse geschiedenis, kunsten en cultuur in de breedste zin. Als erfgoedinstelling beheren we collecties en multimedia archieven. Daarnaast ontwikkelen we exposities en multidisciplinaire programma’s in samenwerking met wisselende creatieve en commerciële partners.

Sinds vorig jaar verbreden we onze focus als accelerator voor kunstenaars (middels exposities als IKAT) en community builder (middels online live programma’s als Beta Disini en Molukse Dialogen.) Met een aantal veelbelovende educatieve en internationale projecten en een re-branding op de agenda — heeft ons communicatie kernteam sinds kort ruimte voor een nieuw teamlid in de rol van social media/ community manager.

Functieomschrijving
Als social media/ community manager ben je deel van het communicatie kernteam van het Moluks Historisch Museum dat zich bezig houdt met PR, marketing, merkstrategie en art direction. Het gaat om een nieuwe functie, die je deels zelf kunt vormgeven. Je wordt de digital native van het team die weet je wat er on- en offline nodig is om onze doelgroepen te vinden en binden. Je doet als vanzelfsprekend doorlopend onderzoek naar wat er speelt in verschillende Molukse communities en zorgt dat je in-the-know blijft van de actualiteit rondom Molukse geschiedenis, de kunsten en cultuur in Nederland en daarbuiten.

Verantwoordelijkheden
> Social media management inclusief planning, rapportage, moderatie, analytics en creative content creatie
> Het onderhouden van de website
> Opmaken en versturen van mailings
> Organiseren van de event agenda
> Managen van digitale tools voor projecten en interne communicatie
> Het bijhouden en beheren van de contactenlijsten
> Het bouwen van relaties met community influencers

Profiel
> Relevante (creatieve) communicatie studie
> Werkervaring in een vergelijkbare functie
> Van nature nauwkeurig en analytisch en georganiseerd
> Schrijft makkelijk wervende teksten in het Nederlands en Engels
> Scherp oog voor beeld
> Pro-actieve, flexibele en hands-on mentaliteit
> Pré | Ervaring met fotografie, filmen, video-editing, SEO en/of grafisch ontwerp, spreken en/of schrijven van Bahasah Indonesia/ Moluks Maleis

Interesse? Stuur je motivatiebrief, portfolio (optioneel) en/of –filmpje en kort CV vóór 18 juni naar communicatie@museum-maluku.nl.

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl