Actuele tentoonstelling

Wisselexpositie IKAT

Van 21 maart 2021 t/m 31 oktober 2021

IKAT is een virtuele wisselexpo waarin 21 kunstenaars uit verschillende disciplines hun perspectief op de Molukse cultuur delen en zo nieuwe narratieven samenweven oftewel — IKAT ⁣
Fotograaf Ed Leatemia zal de wisselexpositie IKAT openen. Daarna zullen Kollektief Awareness Moluccan Identity, Ton Toemen, Suzette Huwaë, Lucas Silawanebessy, Dominique Latoel, Mirjam Manusama, Ben Manusama, Jaya Pelupessy, Nazif Lopulissa en Teru Kollektief opeenvolgend hun werk tentoonstellen.⁣

Depokkers. Een koloniaal verhaal ontrafeld

Van september 2020 t/m oktober 2021

In 1714 liet Cornelis Chastelein zijn landgoed Depok op West Java na aan 150 tot slaaf gemaakten. Zij kregen naast hun vrijheid ook een deel van zijn kapitaal en goederen om daarmee een landbouwkolonie te vormen. Tot op de dag van vandaag hebben nazaten van deze ‘Depokkers’ nog contact met elkaar.

MHM-Collectie in depot

De MHM-collectie die voorheen werd tentoongesteld in Utrecht is op dit moment opgeslagen in het depot en niet te zien in Den Haag. Ons team werkt hard aan het opnieuw inventariseren van de gehele MHM-collectie en streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te mogen inspireren met een verrassend en vernieuwend aanbod. Lees ook de column ‘Een museum zonder museum’ van directeur Henry Timisela.