LAWA KOPOT 2021 Livestream Uitzending 21-03

Zaterdag 21 maart is het 70 jaar geleden dat grote groepen Molukse gezinnen aankwamen in de havens van Amsterdam en Rotterdam. Het Moluks Historisch Museum grijpt dit jubileum aan voor de livestream uitzending Lawa Kopot op 21 maart, waarin Molukkers als veelzijdige gemeenschap worden belicht. Het museum blikt samen met gasten terug op het gedeelde verleden. Daarnaast delen jonge Molukse artiesten en sprekers wat ze belangrijk vinden om over te dragen aan cultureel erfgoed, en wat ze liever achterlaten. Met de uitzending wil het museum de collectieve kennis over de geschiedenis en het heden verbreden en verbeteren waar nodig. Alle live-onderdelen zijn gekoppeld aan thema’s als educatie, innovatie, internationalisering en community building. Tot slot onthult het museum ook zijn nieuwe naam en programmering.

Vanaf dit jaar host het Moluks Historisch Museum jaarlijks  een livestream waarin de weg van Molukkers, jong en oud, in Nederland wordt belicht — of beter gezegd verlicht. De naam Lawa Kopot refereert aan het eeuwenoude lied dat je zingt voor de vuurvliegjes, zodat ze op donkere dagen de weg voor je verlichten. Een weg die door jongere generaties nog steeds wordt gebaand.

Op 21 maart vlieg je tijdens de livestream van het Sophiahof in Den Haag, via Rotterdam naar Ambon, van wijk naar wijk, terug in de tijd om te landen op gedeelde toekomstdromen. Verwacht vuurvlieg perspectief op de afgelopen decennia, tafelgesprekken met bekende en minder gezichten over onder andere bewustzijn, beeldvorming en media — maar ook live performances met muziek, dans en spoken word. Wie, wat, wanneer precies ontdek je de komende maand op museum maluku.nl en de socials.