Vacature bestuurslid Stichting beheer Sophiahof

In de gedeelde koloniale geschiedenis van Nederland neemt het toenmalige Nederlands-Indië een prominente plaats in. Het is een geschiedenis die meer dan 400 jaar bestrijkt en waar tot op de dag van vandaag sporen van terug te vinden zijn in alle geledingen van de samenleving. Zo’n twee miljoen mensen in Nederland hebben een verbinding met dit verleden.

‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’ in Den Haag is dé locatie in Nederland die dit verleden verbindt met het heden en waar de gevolgen van kolonisatie, oorlog en migratie tastbaar worden. In 2019 vond de opening plaats door koning Willem-Alexander. Museum Sophiahof biedt ruimte voor verschillende perspectieven en initiatieven om het gedeelde verleden en de impact op het heden vorm te geven. Dat doet Museum Sophiahof onder andere met tentoonstellingen, publieksprogrammering, educatieve programma’s en een kenniscentrum/bibliotheek.

De Stichting beheer Sophiahof is op zoek naar een bestuurslid, een pionier met hart voor de zaak. Voor de volledige vacature ga naar museumsophiahof.nl/over-ons/vacature-bestuurslid-stichting-beheer-sophiahof.